Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Cem Özer Kimdir
Cem Özer Kimdir

Cem Özer (d. 5 Ekim 1959, İstanbul), Türk aktör, sunucu ve yazar.

Annesi Ermeni asıllı Türk vatandaşı Arşalus İçtilop, babası Çerkez asıllı Nejat Özer olan Cem Özer İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni yarım bırakarak tiyatro okumaya başladı, daha sonra Dostlar Tiyatrosu gibi topluluklarda çalıştı.

Televizyon kariyeri
1991’de ilk özel televizyon olan Star’da Laf Lafı Açıyor adlı talk show programının sunuculuğuyla ünlendi (1991-1994). Aynı programı Show TV (1994-1995), Kanal D (1995-1998), BRT (1999-2001) Show TV (2007) gibi kanallarda yaptı. 1996-1998 yılları arasında Hürriyet gazetesinde yazılar yazdı. Şansını Dene yarışmasında yarışmacı olarak görev aldı.  TV EM’de 2012-2013 döneminde Laf Lafı Aşıyor ve Artı Bir Tv kanalında “Cem Özer‘le +1” programını sundu. Çeşitli sinema film ve dizilerinde roller alan Cem Özer, kariyerini tiyatro alanında sürdürmektedir.

Özel yaşamı
İlk eşi Sebla Pekcan’la evliliğinden Cemre adında bir kız, 4. evliliğini yaptığı oyuncu Nurgül Yeşilçay (e. 2004 – b. 2010)’dan Osman Nejat adında bir erkek çocuk babasıdır. 2. evliliğini 1989 yılı Ocak – Ağustos döneminde oyuncu Selin Dilmen ile, 3. evliliğini modacı Esin Maraşlıoğlu  (e. 1994–b. 1999) ile yaptı. Son olarak Pınar Dura ile (2017-) evlidir. Bir röportajında dünya görüşünü “Ben bir komünistim, bir Marksistim” cümlesiyle açıklamıştır.

Kitapları

  • Yastıkaltı Hikayeleri
  • A! Cem’i Yazılar
  • Yirmidört Saat (Film senaryosu), 1976

Filmografisi

  • O Hayat Benim – (2016-2017) – Kenan
  • Sen Benimsin – 2015 – Kudret
  • Buyur Burdan Kaç – 2013- İSTANBUL SAHNE TİYATROSU “yönetmen”
  • Acayip Hikayeler – 2012
  • Sıcak – 2008
  • Adem’in Trenleri – 2007
  • Bir İhtimal Daha Var – 2006
  • Sen Ne Dilersen – 2005
  • Masum Değiliz – 2005
  • 3. Tür – 2004
  • Melekler Adası – 2004
  • Neredesin Firuze – 2003
  • Şıh Senem – 2003
  • 90-60-90 – 2001
  • Ölüm Peşimizde – 2000
  • Aşkın Dağlarda Gezer – 1999
  • Asansör – 1999
  • Karışık Pizza – 1998
  • Usta Beni Öldürsene – 1996
  • Berlin in Berlin – 1993
  • Varyemez – 1991
  • Anılar – 1989
  • Zirvenin Bedeli – 1989
  • Hanım – 1988
  • Umutların Ötesi – 1988
  • Vurmayın – 1987
  • Menekşeler Mavidir – 1987
  • Güldürme Beni – 1986
  • Dayak Cennetten Çıkma – 1986
  • Hababam Sınıfı Güle Güle – 1981
  • Yirmidört Saat – 1976

Müzik Albümü

  • A’cemi Şarkılar ‘Beni Seviyorum'(1993)

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 10/01/2018
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu,Yazar
  • Görüntülenme: 549

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: